Yoga for alle!

Helse, kompetanse, trygghet og forskning er forankret i våre grunnverdier. 

Vi samarbeider med helsevesenet om et tilrettelagt tilbud til deg som er syk.

Velkommen hjem!

Medisinsk Yoga Øst eies av Anne Siri Langelandsvik (75%) og Nina Aalén Dørre, Head of Quality Assurance and EHS, Bayer Norge (25%).

Anne Siri har en Cand.Scient grad i mikrobiologi ved Universitetet i Bergen, Hovedfagsoppgaven førte til en publikasjon  i det anerkjente tidsskriftet Archives of microbiology (https://link.springer.com/article/10.1007/s002030050470). Jobbet deretter innen forskning, utvikling og kvalitetsikring i Nycomed Amersham, som klinisk studie-monitor og Produktspesialist innen Hjerte/Kar i AstraZeneca.

I 20 og 30 årene slet jeg med lav selvfølelse, depressive episoder og en lettere form for spiseforstyrrelse. Etter 10 år i legemiddelindustrien og et nytt møte med tungsinn og "veggen" valgte jeg å omskolere meg til Personlig Trener og gruppetrenings instruktør.

Som PT hadde jeg en kunde som forsvant fra treningen pga sykdom. Etter ett år kom hun tilbake og fortalte skamfull at hun hadde blitt utbrent. Jeg hadde akkurat vært på Oslo Yogafestival på foredrag om MediYoga og visste det skulle være en workshop med tema Stress og Utbrenthet. Jeg foreslo for kunden min at vi skulle delta sammen, slik at hun kunne få førstehåndskunnskap om utbrenthet og jeg kunne lære om denne yogaformen og dermed hjelpe kunden videre etter kurset. Dette ble en livsomveltende opplevelse ikke bare for kunden men også for meg. Vi gråt og lo om en annen begge to og jeg var veldig overrasket. Endelig fikk min lave selvfølelse, spiseforstyrrelse og depressive episoder en forklaring!

Dette ble veien min videre og jeg tok MediYoga lærer og terapeut utdannelsen. Siden dette har jeg jobbet med utbrente og andre som ønsker å finne hjem til seg selv. Jeg har drevet et Yogasenter i Oslo i 3,5 år og i denne tiden startet jeg et samarbeidsprosjekt med Seniorhuset i bydelen der MediYoga undervises for pårørerende og beboere. Jeg holdt også kurs for rusmisbrukere og ansatte ved TSB (Tverrfaglig Spesialisert Behandling av ruslidelser) Villa Berg, Kirkens bymisjon. Har også vært en del av MediYoga Kidz teamet og lært mange yogalærere, lærere i barneskolen og ungdomsskolen og barnehageansatte yoga for barn og unge.

I 2011 møtte jeg på lydterapi via Gong. Gong er et urgammelt instrument som gjennom sine overtoner og lydvibrasjoner tar lytteren til en dyp tilstand av avspenning, ro og stillhet gjennom blant annet å påvirke hjernens bølger (frekvens). Som en av de første GongMesterne i Norge har jeg bidratt til å kurse over hundre yogalærere, healere og lyd-interesserte i kunsten å spille gong. Jeg holder workshops og GongBad både i inn og utland. Samarbeider med Helen Miller Lynch, Educational Director MediYoga USA, Mehtab Benton, Grand GongMaster and KundaliniYoga teacher, og Tor Arne Håve, Gongmaster, under paraplyen Gong on the way. Tor Arne og jeg underviser Grunnleggende Gongspilleteknikk her i Norge mens Helen og jegunderviser i grunnleggende Gongspille teknikk og GongYoga Terapi internasjonalt.

I dag jobber jeg som Trenings og Yoga terapeut innen TSB ved A-senteret og Villa Berg, Kirkens Bymisjon, og er i gang med å starte et forskningprosjekt i samarbeid med Senter for Rus og Avhengighet ved Oslo Universitets sykehus.   

Jeg brenner for at alle skal kunne gjøre Yoga, fra veldig syke til helt friske, fra unge til eldre. Både forskning og erfaring viser at Yoga er et verktøy for bedre helse, balanse og tilstedeværelse. Kan du puste - kan du gjøre yoga!